Karnıyarık tabldot yemek

Hazırlanışı :

Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak

dilimlere kesip patlıcanların üzerine yerleştirelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile incelterek tencereye alalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.

Yapılışı :

Karnıyarık için üç baş soğanı ince ince doğrayın, iki kaşık yağda kavurun. Buna, ince İnce doğrayacağınız, dört domatesi tuz ve karabiberi katın. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşten indirmeden önce de, ayıklayacağınız, demet maydanozu ekleyin.

Alaca soyulmuş olan patlıcanları ortalarından yarıp yağda kızartın. Bundan sonra kızaran patlıcanları ateşten İndirin ve soğumaya yüz tutunca da içlerine hazırlamış olduğunuz içi doldurun, tepsiye dizin, içlerin üzerine de dilimlenmiş biber ve domatesleri dizin. Yarım bardak su ve bir kaşık yağ koyarak biraz pişirin ve sıcak sıcak servis yapın.

5 ORTA BOY PATLICAN
2 ORTA BOY SOĞAN
300 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
2-3 SİVRİBİBER
3 ORTA BOY DOMATES (1 TANESİ ÜSTÜ İÇİN)
1/2 DEMET MAYDANOZ
1/2 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAĞISIVI YAĞ (PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN)
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ, KARABİBER

GÜVEN TABLDOT YEMEK VE GIDA ÜRÜNLERİ LTD.ŞTİ. ( Tabldot yemek, Hazır Yemek , İş yemekleri, Catering, Düğün Nişan Cenaze Toplu Yemek Hizmetleri )